28.11.2014 г.

ПОКАНА
ЗА СЪБИРАНЕ НА ОФЕРТИ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА СТРОИТЕЛНО МОНТАЖНИ РАБОТИ В СГРАДАТА НА РЗИ БЛАГОВГРАД


Местонахождение: Благоевград 2700, ул. „Братя Миладинови“2
ВЪЗЛОЖИТЕЛ: РЗИ Благоевград

26.11.2014 г.

ПОКАНА
ЗА СЪБИРАНЕ НА ОФЕРТИ ЗА ПОЛАГАНЕ НА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ С ОГЛЕД ТОПЛОЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ И ТОПЛОСЪХРАНЕНИЕ НА ЕНЕРГИЯ В СГРАДАТА НА РЗИ БЛАГОВГРАД


Местонахождение: Благоевград 2700, ул. „Братя Миладинови“2
ВЪЗЛОЖИТЕЛ: РЗИ Благоевград

24.11.2014 г.

ИНИЦИАТИВИ НА ПРОГРАМА „ПРЕВЕНЦИЯ И КОНТРОЛ НА ХИВ/СПИН”, РЕГИОНАЛНИ ЗДРАВНИ ИНСПЕКЦИИ (РЗИ) И НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ (НПО) ВЪВ ВРЪЗКА С ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА, ПОСВЕТЕНА НА ХИВ ТЕСТВАНЕТО
21 – 28 НОЕМВРИ 2014  г.
ПОД НАДСЛОВ: „ГОВОРИ ЗА ХИВ. ТЕСТВАЙ СЕ ЗА ХИВ”

http://www.hivtestingweek.eu/
И ПЪРВИ ДЕКЕМВРИ – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА СРЕЩУ СПИН ПОД МОТОТО „ДА ЗАПАЗИМ ПОСОКАТА, ДА ПРОДЪЛЖИМ ПЪТЯ”

още информация ...

20.11.2014 г.


По традиция Международният ден без тютюнопушене се отбелязва всеки трети четвъртък на месец Ноември. На този ден Министерството на Здравеопазването призовава всеки пушач,да се опита да положи началото на отказване от тютюнопушене в името на собственото си здраве, както и здравето на близки и приятели, които присъстват в обкръжението му като пасивни пушачи.

По повод 20 ноември Международен ден без тютюнопушене,Министерството на Здравеопазването си поставя за цел да се насочат усилията към реализиране на ефективни превантивни и контролни дейности за ограничаване на пасивното тютюнопушене.
Предвид, тревожния факт, че 57% от българските деца са изложени на пасивно тютюнопушене в дома си / по данни на „Проучване  на здравния риск при деца от предучилищна възраст,изложени на пасивно пушене” в България от, НЦОЗА.
По тази причина Министерството на здравеопазването предложи мотото на тазгодишната кампания да бъде: „МАМО,ТАТКО НЕ ПУШЕТЕ ЗДРАВЕТО МИ ЗАПАЗЕТЕ!”

 

20.11.2014 г.

ВАЖНО! Указания за медицински специалисти във връзка с Ебола вирусна инфекция

Указания за пътуващите в страни с Ебола